Камери відеоспостереження в офісі — це не примха, а необхідність. Їх установка вирішує відразу кілька завдань і запобігає можливим проблемам різного роду. Великий вибір камер дозволяє підібрати оптимальний варіант в залежності від цілей, бюджету, розміру приміщення і інших параметрів.

Переваги систем відеоспостереження

Основні функції відеокамер — забезпечення контролю і безпеки офісної території. Їх встановлення допомагає досягти головної мети керівника — збільшення доходу підприємства.

Відеоспостереження в офісі дозволяє виявити і зафіксувати:

  • Запізнення, відсутність на робочому місці співробітників;
  • Порушення дрес-коду;
  • Часті і тривалі перерви;
  • Заняття сторонніми справами;
  • Розкрадання і псування офісного майна, документів;
  • Присутність працівників у неробочий час або сторонніх осіб на території — в кабінетах або місцях загального користування;
  • Конфлікти між колегами або з відвідувачами;
  • Витік інформації;
  • Будь-які надзвичайні ситуації: збройний напад, загоряння (підпал) та ін.

Відеоспостереження в офісі в місті ДніпроНаявність камер відеоспостереження в офісі вкрай позитивно впливає на мотивацію співробітників. Вони максимально присвячують себе праці, менше відволікаються на перекури і перекушування, на неформальне спілкування з колегами і з'ясування відносин. Діяльність стає продуктивнішою, а персонал перестає використовувати тимчасові і матеріальні ресурси для особистих потреб. Підвищення ефективності праці призводить до скорочення понаднормових робіт і, як наслідок, економії електроенергії в офісі, збільшення терміну служби техніки.

Можливості камер відеоспостереження

Сучасне обладнання є компактним і не привертає уваги. Для використання всередині приміщення ідеальними є купольні камери кулястої форми, які складно завісити або закрити. Вони можуть бути встановлені в кожному кабінеті, в окремих кімнатах, в приймальні компанії (особливо при великому потоці відвідувачів). Дуже зручно здійснювати відеоспостереження в офісі типу опен-спейс — достатньо однієї камери для контролю за великою ділянкою. Більшість представлених моделей підтримують актуальні стандарти високої якості: TVI, CVI, AHD і аналоговий стандарт H96 для сумісності з застарілими відеореєстраторами.

Для внутрішнього моніторингу цілком достатньо камер відеоспостереження з роздільною здатністю 1-2 мегапікселів. Вони забезпечують чітке відео, на якому можна роздивитися обличчя та дрібні предмети.

Інфрачервоний фільтр дозволяє отримати відмінний чорно-білий запис в повній темряві на відстані до 20-30 метрів. Камера з цифровим або оптичним зумом дозволяє наближати об'єкт без втрати якості. Датчик руху реагує на будь-який рух в зоні видимості, коли ніхто не повинен там перебувати. Якщо в робочий час відеозапис в офісі йде безперервно, то поза нього — включається по сигналу.

Перевагу мають камери відеоспостереження з великим кутом огляду для захоплення максимального простору офісу. З цим параметром пов'язано значення фокусної відстані — чим більше кут, тим менше уваги приділяється конкретному об'єкту, але все потрапляє в поле зору. Ви можете вибрати прилад відеоспостереження з фіксованим фокусом від 2,8 до 12 мм або з можливістю регулювання (варіофокальний об'єктив) — як вручну, так і віддалено. Управляти з пульта або через інтернет можна і напрямком об'єктива. Цією функцією володіють поворотні ptz-прилади, причому, візуально з боку не ясно, куди направлена камера.

Деякі моделі забезпечуються вбудованим мікрофоном високої чутливості. За необхідності спілкування зі співробітником в офісі за допомогою камери підбирається варіант з аудіовиходом.

Передача даних

Офісні відео прилади об'єднуються в єдині системи з можливістю виведення на монітор зображення з усіх камер одночасно. Зображення передається по коаксіальному кабелю або крученій парі на відстань понад 500 метрів в режимі онлайн без затримок і підвисання. Тут не обійтися без відеореєстратора, який сміливо можна назвати мозком всієї системи відеоспостереження. Відео може транслюватися як на екран охоронного пульта в офісі, так і на комп'ютер керівника.

У нашому асортименті є реєстратори з безліччю входів, через які можна підключати всілякі пристрої: відеокамери, датчики, мікрофони, диски, пульт управління об'єктивом. Один прилад може обслуговувати кілька камер, що визначається кількістю каналів — до 16. Ip-системи — це можливість отримувати цифрове зображення з камери, перебуваючи на будь-якому видаленні від офісу. В відеокамеру вставляється карта пам'яті, а на смартфон спеціальний додаток.

Використання хмарного сервісу також дає доступ до даних. У компанії, як правило, є корпоративний сервер, де зберігається внутрішня інформація з різним рівнем доступу з будь-якої точки світу.

Кожен із способів трансляції має свої плюси і мінуси, але в цілому системи відеоспостереження позбавлені недоліків і з будь-яким поставленим завданням справляються відмінно. Необхідний лише вихід в інтернет.

Комплект відеоспостереження

Комплект відеоспостереженняЗручнішою і вигіднішою є покупка і установка готового комплекту. Наші фахівці підберуть сумісні між собою елементи обладнання та виконають всі роботи в офісі від монтажу до налаштування. У набір комплекту входять камери в необхідній кількості, блоки живлення до них, відеореєстратор або відеосервер, кабелі і роз'єми з захисними коробами, жорсткий диск, пульт, миша.

Ми пропонуємо як готові стандартні рішення для офісу (комплект або окремі роботи і товари), так і розробляємо індивідуальні проекти, виконуючи монтаж будь-якої складності. У роботі використовуються аналогові та ip-системи відеоспостереження, перші з яких дешевше і простіше в обслуговуванні, а другі мають більш широким спектром можливостей і налаштувань, передають зображення високої чіткості без стиснення і перешкод незалежно від точки доступу.

Монтаж систем відеоспостереження

Установка устаткування в офісі починається з прокладки кабелів. Це найбільш трудомістка і брудна частина роботи, здатна частково або повністю призупинити трудовий процес в компанії. Знайомство з особливостями різних типів приміщень дозволяє не затягувати з установкою проводки і розташувати її, дотримуючись техніки пожежної безпеки.

Потім відбувається монтаж відеокамер, для кожної з яких ретельно підбирається місце в офісі. Максимальне охоплення кімнати вийде, якщо встановити її в кутку. Іноді може знадобитися два відеотехніка на приміщення. Для забезпечення повного захисту від протиправних дій не зайвим буде монтаж камери і зовні, якщо це окремо розташований офіс, щоб організувати відеоспостереження вхідної зони.

Установка реєстратора або сервера виробляється в окремій кімнаті офісу, він підключається до автономного джерела електроживлення, щоб уникнути втрати даних. 

Налаштування

Після установки обладнання нашими майстрами ми проводимо його тестування спільно із замовником. Перевіряємо видимість, можливість ручного і віддаленого регулювання, режими "день-ніч", відображення кольорів. Встановлюємо необхідне програмне забезпечення та налаштовуємо відеоспостереження для операційних систем Android або IOS.

Налаштування ip-обладнання вимагає певного досвіду, тому ми прагнемо співпрацювати з технічним відділом офісу, на який лягає відповідальність за подальше обслуговування.

Відеоспостереження з юридичної точки зору

Перш ніж встановити в офіс системи відеоспостереження, необхідно письмово проінформувати про це всіх співробітників компанії і з кожного отримати підпис. Це можна зробити через Наказ або шляхом внесення нового пункту в Трудовий договір. При незгоді хоча б одного члена колективу встановлення відеоспостереження неможлива. Новий персонал, відповідно, отримує цю інформацію на етапі працевлаштування.

Приховане відеоспостереження в офісі незаконне, оскільки порушує приватну недоторканність і позбавляє співробітників повної і правдивої інформації про умови праці. Крім того, таємне відеоспостереження не дасть роботодавцю в повній мірі скористатися отриманими даними. У разі небажаних подій доведеться оприлюднити факт установки.

Заборонено встановлювати прилади відеостеження у вбиральнях, роздягальні та інших місцях офісу, що не мають відношення до робочого процесу.